Održan naučni skup o pravcima razvoja traktora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan naučni skup o pravcima razvoja traktora

Najnoviji trend u svetu je da se proizvode hibridni traktori, koji kao pogon koriste obnovljive izvore energije, kao što je metan. Ti traktori već su ušli u redovnu proizvodnju, dok su traktori koji kao pogon koriste električnu energiju, još na nivou prototipa.

O tome i drugim temama u vezi sa mehanizacijom, govorilo se na naučnom skupu "Pravci razvoja traktora i obnovljivih izvora energije", na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Ovaj skup, po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 26. put, organizovali su Poljoprivredni fakultet, Naučno društvo za pogonske mašine, traktore i održavanje - JUMTO, Društvo za razvoj i korišćenje biogoriva - BIGO iz Novog Sada, Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, Akademija inženjerskih nauka Srbije, Odeljenje biotehničkih nauka Beograd i Inženjerska komora Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.