Od korone preminuo još jedan pacijent na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama jedan novooboleli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 08:13

Od korone preminuo još jedan pacijent na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama jedan novooboleli

Na Kosovu i Metohiji juče je registrovan jedan novi slučaj korona virusa, dok je od kovida-19 preminuo još jedan pacijent, saopštio je institut za javno zdravlje u Prištini.

Pozitivan slučaj je slučaj kontakta iz opštine Priština, navedeno je u izveštaju instituta.

Klinika za infektivne bolesti prijavila je da je preminuo muškarac (77) iz Orahovca. Pacijent je bio hospitalizovan i lečen je od 27. aprila, a imao je i druge prateće bolesti, dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju instituta.

Ukupan broj obolelih od početka pandemije sada iznosi 862, do sada su se izlečila 622 pacijenta, a preminulo je 28 osoba, prenosi Kosovo onlajn.

U srpskim sredinama jedan novooboleli i četvoro izlečenih

Krizni štab Kosovske Mitrovice saopštio je danas da je u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 časa registrovana jedna osoba zaražena korona virusom, a da je izlečeno njih četvoro.

Novozaražena osoba je iz Leposavića, a izlečene su iz Kosovske Mitrovice (3) i iz Zubinog Potoka (1), prenosi Kosovo onlajn.

Ukupan broj inficiranih korona virusom od početka pandemije u srpskim sredinama na KiM je 113, izlečene su 83 osobe, dok je bitku sa korona virusom izgubilo devet osoba.

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici leči se pet osoba zaraženih korona virusom, u Studentskom centru u tom gradu smešteno je 15 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, dok je na lečenju u KBC u Kragujevcu jedan pacijent.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.