Novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Deca iz Sremskih Karlovaca će odrastati u zabavištu koje je trenutno jedno od najlepših u Srbiji", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, nakon obilaska zabavišta u Sremskim Karlovcima koje je izgrađeno uz podršku pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja.

Za izgradnju ovog modernog objekata, u koji će se već početkom maja useliti 342 najmlađa Karlovčana, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 127,5 miliona dinara, dok je opština Sremski Karlovci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdvojila 57,4 miliona dinara.

"Izgradnja ovog objekata je istorijski poduhvat, jer su Sremski Karlovci dobili ono što nikada nisu imali – moderan objekat kakav možda postoji u Švajcarskoj ili Švedskoj, u kom će deca iz ove opštine imati priliku da odrastaju u zdrave ljude", kazao je Pajtić i dodao da je izgradnja zabavišta koštala otprilike koliko iznosi godišnji budžet Sremskih Karlovaca.

Pokrajinski premijer je podsetio da je Pokrajina u proteklom periodu, pored zabavišta u Sremskim Karlovcima, finansirala realizaciju brojnih projekata u ovoj opštini, među kojima su: rekonstrukcija fasade Bogoslovije, Zmaj Jovine ulice i objekata ambulante, zatim izgradnja vidikovca „Magarčev breg", uređenje saobraćajnih površina i drugo.

"Ova ulaganja su doprinela tome da Sremski Karlovci danas izgledaju mnogo lepše i sjajnije nego pre deset godina, upravo onako kako zaslužuje grad koji je bio centar srpske duhovnosti i kulture dugi niz vekova", smatra on.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović istakao je da su Sremski Karlovci uz podršku Pokrajinske vlade dobili izuzetno vredan objekat, u kom su deci iz ove opštine obezbeđeni maksimalno dobri uslovi za odrastanje.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine finansirala je izgradnju objekta predškolske ustanove, kao i infrastrukturno i parterno uređenje lokacije na kojoj se vrtić nalazi. Objekat je izgrađen je na tri sprata, a njegova ukupna površina je 1870 kvadratnih metara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić otvorio zabavište u S. Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić otvorio je danas zabavište u Sremskim Karlovcima, ocenjujući da se radi o ustanovi kakva postoji samo u Švedskoj ili Švajcarskoj i da će deca u njemu imati lepše detinjstvo...On je rekao i da je zadovoljan i ponosan što će deca te opštine odrastati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.