Novi slučaj uništavanja zelenih površina u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 15:49

Novi slučaj uništavanja zelenih površina u Novom Sadu

"Pre tačno mesec dana bili smo svedoci uništavanja tek rekonstruisanog travnjaka u ulici Prote Mihaljdžića, nakon čega je ponovo rekonstruisan i ponovo uništen nakon par dana. I pored apela koje stalno upućujemo ovakve situacije se ponavljaju", navodi se u saopštenu JKP "Gradskog zelenilo".

Tokom prošle nedelje je počela realizacija projekta „Očuvanje i unapređenje zelenila u Tolstojevoj ulici“, u okviru ovog projekta planirana je revitalizacija postojećeg zelenila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sadnja novog i to: 40 komada lišćarskog drveća, 957 komada sadnica šiblja, sadnja žive ograde, sadnja i uređenje cvetne gredice, rekonstrukcija travnjaka na površini od 865 m2, postavka metalnih stubića kako bi se zaštitio rekonstruisani travnjak.

„Nakon sadnje žive ograde i šiblja, naši zaposleni su na terenu uočili da je više od polovine ovih sadnica izvađeno i odneto, najviše hibiskusa i fotinije. Još jednom apelujemo na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela“, saopštili su iz Zelenila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.