Novi Sad se uključio u projekat bilingvalne nastave

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad se uključio u projekat bilingvalne nastave

Grad Novo Sad priključio se danas projektu Pokrajinske vlade za uvođenje dvojezične nastave na engleskom i srpskom u škole u Vojvodini.

Za sada u tom projektu učestvuju dve škole iz Novog Sada i to Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj i Osnovna škola Petefi Šandor.

Član gradskog veća zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić rekao je na potpisivanju protokola je da Grad smatra da bilingvalnu nastavu treba podržati, i da je bitno da i Predškolska ustanova Radosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detinjstvo nastavi da realizuje projekat.

Jelić je kazao da je važno i da se druge osnovne škole što pre uključe u dvojezičnu nastavu, te da već ima škola koje su zainteresovane.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš rekao je da projekat "Uvođenje dvojezičke nastave na srpskom i engleskom jeziku u ustanove obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Vojvodine" traje već godina, te su rezultati pozitivni.

"Evaluacijom projekta dokazano je da učenici u bilingvalnim odeljenjima ništa ne gube u odnosu na vršnjake u redovnim odeljenjima, te da mogu imati samo prednosti zbog komponente stranog jezika u nastavi", rekao je Njilaš.

Njilaš je dodao da je priključivanje Grada u bilingvalni projekat važan podstrek za ostale osnovne škole s teritorije grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad u projektu bilingvalne nastave

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2015

Novi Sad se priključio projektu Pokrajinske vlade za uvođenje dvojezične nastave na engleskom i srpskom u škole u Vojvodini...Za sada u tom projektu učestvuju Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" i Osnovna škola "Petefi Šandor"...Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš rekao je da projekat...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.