Novi Bečej: Volonteri Crvenog krsta svakodnevno na terenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2020, 15:03

Novi Bečej: Volonteri Crvenog krsta svakodnevno na terenu

Crvenom krstu u Novom Bečeju trenutno je na raspolaganju 67 volontera, od kojih su 57 volonteri Crvenog krsta, a desetoro članovi Dobrovoljnog vartogasnog društva iz Novog Miloševa.

Trideset volontera svakodnevno je aktivno i imaju u proseku oko trideset terena. Obilaze starie, pomažu u nabavci lekova, namirnica, plaćanju računa, podizanju penzija.

"Naši volonteri korisnicima Narodne kuhinje starijim od 65 godina odnose topli obrok na kućnu adresu. U danima kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stariji odlaze u prodavnice, volonteri su takođe angažovani za dezinfekciju ruku i bankomata. Sredstva za dezinfekciju nabavila je opština, koja je takođe omogućila i podelu maski za višektratnu uoptrebu, koje je šila firma "Italtex intimo" iz Novog Miloševa", kazala je Dunja Svirčev, sekretar Crvenog krsta Novi Bečej.

"Volonteri su učestvovali u podeli paketa za penzionere sa primanjima ispod 30 hiljada dinara, a u toku je podela paketa za socijalno ugrožene građane. Od petka je za njih počela i podela dezinfekcionog sredstva za ruke. Hiljadu litara smo dobili kao donaciju od privrednog društva "Sigma“ iz Kule", ističe naša sagovornica.

Prema njenim rečima 225 korisnika Narodne kuhinje u ovoj srednjobanatksoj opštini svakodnevno, od ponedeljka do petka, dobija topli obrok, na četiri punkta.

"U Crvenom krstu u Novom Bečeju, u Novom Miloševu, Bočaru i Kumanama. Tokom predstojećih prvomajskih praznika dobiće lanč pakete, a od ponedeljka 4. maja Narodna kuhinja radiće redovno", dodala je Svirčev.

Volonteri angažovani u novobečejskom Crvenom krstu od uvođenja vanrednog stanja, ostvarili su preko 1.500 sati volonterskog rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.