Najviše prostora za saradnju između Srbije i Egipta u IT sektoru i poljoprivredi (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 13:56

Najviše prostora za saradnju između Srbije i Egipta u IT sektoru i poljoprivredi (AUDIO)

Privredna komora Vojvodine ugostila je predstavnike egipatskog guvernata Aleksandrija, a na poslovnom forumu koji je okupio 20-ak privrednika i predstavnika institucija dogovoreno je realizovanje dosadašnjih sporazuma. 

Delegacije privrednih komora dveju regija sreću se prvi put, delom zahvaljujući Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, ali su intenzivniji kontakti uspostavljeni još početkom godine, objašnjava predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je u maju ove godine potpisan je sporazum o saradnji između dve privredne komore.

Egipat predstavlja tržište od više od 3 milijarde potrošača i mogućnosti privredne saradnje i država i njihovih regija su ogromne, ističe za RNS predsednik Privredne komore Aleksandrije Ahmed el Vakil. On očekuje da će upravo taj poslovni forum biti prilika da se iskristališe šta su čiji potencijali.

On najviše prostora za saradnju vidi u IT sektoru kao i u poljoprivredi.

Ambasador Egipta Amr Alguvejli podsetio je da politička i kulturna saradnja izmedju Srbije i Egipta postoji više od stotinu godina, ocenivši da bi na planu privrednog povezivanja trebalo raditi intenzivnije, što omogućuju i nedavno potpisani bilateralni sporazumi.

Kao naredni korak u tom pravcu najavio je formiranje Ekonomskog saveta Srbije i Egipta.

Uoči poslovnog foruma u PKV, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ugostio je privrednu delegaciju Aleksandrije, na čelu sa guvernerom Mohamedom Tahirom el Šarifom.

Na sastanku je zaključeno da Vojvodina ima veliki potencijal za izvoz prehramenih proizvoda u Aleksandriju, jer je reč o ekonomskom centru Egipta u kojem posluje 45 hiljada privrednih subjekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.