Najboljima studentima u Novom Sadu 469 stipendija (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 14:18

Najboljima studentima u Novom Sadu 469 stipendija (AUDIO)

Dodeljeno je rekordnih 1500 stipendija za najbolje studente osnovnih i master studija u zemlji od kojih je 469 pripalo novosadskim studentima.

Novčana nagrada je samo dodatni podsticaj kažu dobitnici ali je najvažnije da tim gestom država pokazuje inicijativu da podrži mlade ljude koji ulažu u sebe i svoje obrazovanje.

"Moje ime je Milan Stojanović, studiram na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sviram hornu i na masteru sam i ako budem imao internacionalnu karijeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće mi čast da budem ambasador Srbije.

Jelena Vesić je na master studijama srpske književnosti na Filozofskom fakultetu sa prosekom 10 a bila je i student generacije za prošlu godinu na mom fakultetu a ove godine sam bila dobitnik nagrade Dositeja. Ovo je svakako veliki podsticaj za nas koji se trudimo rekla je Jelena.

Na inicijativu ministra i predsednika Fonda za mlade talente Vanje Udovičić, ove godine je dobilo stipendije 90 studenata više nego prethodne.

"Želja nam je da sledeće godine povećamo i svotu za talentovane studente i da za minimum 50 povećavamo broj stipendija naredni put. Poruka je da se trud, zalaganje i odricanje svakako isplate!" rekao je Udovičić.

Studenti koji dobiju ovu stipendiju imaju obavezu da ostanu u zemlji nakon diplomiranja najmanje pet godina ili budu prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje najmanje tri godine.

Poruka gradonačelnika Vučevića da i ako odu u inostranstvo, nakon specijalizacija i usavršavanja, da se vrate u svoju zemlju. Kao najbolji, rekao je, imaju odgovornost ne samo prema sebi već i prema državi i svom narodu.

Osim što se nagrađuju najbolji studenti u zemlji, Fond za mlade talente je od 2008 do danas dodelio preko 4760 stipendija studentima koji su studije nastavili na najboljim svetskim univerzitetima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.