Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 12:26

Stipendije za najbolje novosadske studente; Udovičić: Trud se isplati

Najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu dodeljenu su stipendije Fonda za mlade talente. Ugovore, čija je ukupna vrednost nešto više od 140 miliona dinara je potpisalo 469 studenata, koji imaju prosek najmanje 8,5.
Stipendije će biti dodeljene i u ostalim univerzitetskim centrima u Srbiji, a dobiće ih blizu 1.500 studenata. Od 2008. godine Fond je odelio više od 3.300 nagrada i stipendija u vredosti od skoro milijardu dinara.

Vanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Udovičić, ministar omladine i sporta kaže da obaramo sve rekorde.
"Svake godine želimo da dodelimo veći broj stipendija, sa većim iznosom stipendija. Ove godine rekordnih 1.500 stipendija za najbolje studente završnih godina, ali i rekordnih 469 stipendija za studente novosadskog univerziteta. I ovom manifestacijom želimo da pošaljemo poruku celom društvu da se trud i zalaganje, itekako isplati", kaže Udovičić.
"Da ih zamolimo da ostanu u Srbiji. Da ostanu u svojim gradovima da ostanu u našim gradovina, da ostanu u našoj otadžbini. Da bi naši gradovi bili bolji, da bi Srbija bila bolja, da bi Novi Sad bio bolji. Nama treba ova pamet", rekoa je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najboljima studentima u Novom Sadu 469 stipendija (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021

Dodeljeno je rekordnih 1500 stipendija za najbolje studente osnovnih i master studija u zemlji od kojih je 469 pripalo novosadskim studentima...Novčana nagrada je samo dodatni podsticaj kažu dobitnici ali je najvažnije da tim gestom država pokazuje inicijativu da podrži mlade ljude koji ulažu u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.