Način pohađanja nastave u visokoškolskim ustanovama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 01:08

Način pohađanja nastave u visokoškolskim ustanovama

Većini studenata koji upisuju prvu godinu na fakultetima na Univerzitetu u Novom Sadu sutra počinju i prva predavanja. Međutim, 1. oktobar neće isto izgledati svakom brucošu, budući da visokoškolske ustanove pojedinačno odlučuju o načinu pohađanja nastave.

Ovo je prva godina kada će pojedini brucoši biti u situaciji da svoja predavanja pohađaju isključivo onlajn. Praktična nastava je nešto što će ipak uključivati suret licem u lice i to će važiti i za većinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studenata viših godina studija.

Prvu godinu studija na Filozofskom fakultetu brucoši će pohađati kombinovano, dok će na Prirodno-matematičkom fakultetu imati tu sreću da nastavu pohađaju uživo.

"Uživo će se najčešće održavati vežbe i ona predavanja koja zahtevaju veći obim materijala, dok će onlajn nastavu obuhvatati oni predmeti koji su manje koncipirani, odnosno više neke konstruktivne stvari koje su već savladali u oflajn svetu", rekla je Jelena Mirić, student prodekan Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

"Prvi put stupaju u akademsku zajednicu, vrlo su važni socijalni kontakti, upoznavanje sa kolegama, profesorima, nastavnicima, te smo odlučli da svaki od 5 departmana spram svojih specifičnosti za prvu godinu, odnosno brucoše, organizuje manje više redovnu nastavu", saopštila je Milica Pavkov Hrvojević, dekanica Prirodno- matematičkog fakulteta.

I brucoši Poljoprivrednog fakulteta pohađaće nastavu uživo, ali će časovi trajati kraće, oko 35 minuta. Većina predavanja i vežbi na Fakultetu tehničkih nauka odvijaće se kombinovano za pojedine predmete, biće moguća realizacija uživo samo za grupe do 30 studenata.

"U skladu sa svojim specifičnostima, mogućnostima, u skladu sa tim koliko prostorija imaju , amfiteatara, laboratorija, predavaonica, tako da na taj način fakulteti su samostalno donosili odluke o tome kako će se nastava odvijati", izjavila je Sanja Podunavac - Kuzmanović, prodekan za nastavu Univerziteta u Novom Sadu.

Na Fakultetu tehničkih nauka oko 2.450 brucoša je od ponedeljka već započelo onlajn predavanja, Medicinski fakultet brucoše dočekuje onlajn od 12. oktobra, dok većina sutra počinje sa nastavom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Način pohađanja nastave u visokoškolskim ustanovama

Izvor: 021info.rs, 01.Okt.2020

Većini studenata koji upisuju prvu godinu na fakultetima na Univerzitetu u Novom Sadu danas počinju i prva predavanja. Međutim, 1. oktobar neće isto izgledati svakom brucošu, budući da visokoškolske ustanove pojedinačno odlučuju o načinu pohađanja nastave. Ovo je prva godina kada...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.