Na listi čekanja za preglede i operacije 72.540 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na listi čekanja za preglede i operacije 72.540 ljudi

 U srpskim bolnicama na operaciju ili na različite vrste snimanja čeka 72.540 ljudi, a na najtraženije intervencije čeka se, u proseku, oko dve godine, ali se dešava da pacijent na red za operaciju stigne i posle šest godina.

Najduže su liste čekanja za operaciju katarakte, ugradnju veštačkog kolena i kuka, koronarografiju srca, stavljanje veštačkih valvula, ali i snimanje glave i kičmenog stuba na magnetnoj rezonanci.

Po listama čekanja koje se objavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, na primer, čovek koji je u užičkoj bolnici zakazao operaciju ugradnje veštačkog kolena u januaru 2013. doći će na red u martu 2019. godine, piše Politika.

Bolesnik koji je prošlog meseca stavljen na listu u Institutu "Banjica" biće operisan u januaru 2022. godine.

Ako se sudi po zvaničnim listama, danas će u ovoj ustanovi biti operisan bolesnik kome je operacija kolena zakazana u decembru 2014. godine.

Kako saznaje Politika, na kardiohirurške intervencije najduže se čeka u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", zatim u Kliničkom centru Srbije i KC Kragujevac, dok se na VMA, u KC Niš, bolnicama u Kruševcu i Užicu, KC Kragujevac i KBC "Zvezdara" najduže čeka na ortopedske intervencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na listi čekanja za preglede i operacije 72.540 ljudi

Izvor: OkRadio.rs, 29.Avg.2018

BEOGRAD - U srpskim bolnicama na operaciju ili na različite vrste snimanja čeka 72.540 ljudi, a na najtraženije intervencije čeka se, u proseku, oko dve godine, ali se dešava da pacijent na red za operaciju stigne i posle šest godina. Najduže su liste čekanja za operaciju katarakte, ugradnju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.