Na Kameničkoj adi u planu izgradnja gradske plaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 15:15

Na Kameničkoj adi u planu izgradnja gradske plaže

Prezentacija „Studije hidrološkog uređenja površinskih i podzemnih voda priobalja na levoj obali Dunava u Novom Sadu u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva" održana je u Zavodu za urbanizam u Novom Sadu.

Ta studija nije uslov za izradu generalnog urbanističkog plana grada Novog Sada, ali će se koristiti za izradu planova nižeg reda i ovog puta biće sastavni deo generalno urbanističkog plana. U izmenjenom planu najveći akcenat biće na očuvanju šumskog područja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kameničkoj adi.

Fokus je i na gradnji sadržaja vezano za sport, kulturu i turizam. Studija je rađena u saradnji sa Institutom za vodoprivredu „Jaroslav Černji“ iz Beograda.

Iz Zavoda za urbanizam kažu da je na Kameničkoj adi u planu izgradnja gradske plaže u sklopu koje su planirani i ugostiteljski objekti, kao i veslačka staza.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Korak ka Novom Sadu na vodi: "Jaroslav Černi" o novosadskoj obaloutvrdi

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2021

Studija hidrološkog uređenja površinskih i podzemnih voda priobalja na levoj obali Dunava, u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva, predstavljena je u prostorijama "Urbanizma".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.