Na Banjici još četrdesetak pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 10:13

Na "Banjici" još četrdesetak pacijenata

Prva zdravstvena ustanova koja će biti isključena iz kovid sistema jeste Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", a to je odlučeno prošlog ponedeljka na sastanku ministra zdravlja, direktora bolnica i predstavnika sindikata.

Direktor Instituta Banjica Zoran Baščarević izjavio je da su u bolnici još 44 pacijenta koji su u dobrom stanju.

"Ostali su najteži pacijenti, svi lakši i negativni su otpušteni. Više ih ne primamo, verujem da ćemo do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelje otpustiti i ostale", rekao je za RTS Baščarević.

On je naveo da će, kada budu otpušteni svi pacijenti, početi detaljna priprema bolnice za povratak uobičajenim aktivnostima. Naveo je da je potrebno detaljno oprati i očistiti bolnicu, ukloniti sve građevinske prepreke koje odvajaju crvenu i zelenu zonu.

"Testiraćemo sve zaposlene, za 48 sati svi zaposleni moraju da imaju dva negativna kovid brisa i tada očekujemo da se vratimo uobičajenim aktivnostima", rekao je direktor Instituta "Banjica".

On je rekao da očekuje da Institut bude otvoren najkasnije do 1. juna.

"Prvo ćemo lečiti hitna stanja, traumatizovane pacijente, a onda pozivati pacijente sa lista čekanja. Teško je proceniti kojim tempom i kojom brzinom", istakao je Zoran Baščarević.

Kroz Institut "Banjica" do sada je prošlo oko 400 kovid pozitivnih pacijenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.