Bolnica Banjica će prva biti isključena iz kovid sistema: Poznato koji pacijenti idu prvi na preglede i kada

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 10:53

Bolnica "Banjica" će prva biti isključena iz kovid sistema: Poznato koji pacijenti idu prvi na preglede i kada

Očekuje se da Institut bude otvoren najkasnije do 1. juna.

Prva zdravstvena ustanova koja će biti isključena iz kovid sistema jeste Institut za ortopedsko-hirurše bolesti "Banjica", odlučeno je pre nekoliko dana na sastanku ministra zdravlja, direktora bolnica i predstavnika sindikata.

Direktor Instituta Banjica Zoran Baščarević izjavio je da su u bolnici još 44 pacijenta koji su u dobrom stanju.

- Ostali su najteži pacijenti, svi lakši i negativni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su otpušteni. Više ih ne primamo, verujem da ćemo do kraja nedelje otpustiti i ostale - rekao je Baščarević.

On je naveo da će, kada budu otpušteni svi pacijenti, početi detaljna priprema bolnice za povratak uobičajenim aktivnostima. Naveo je da je potrebno detaljno oprati i očistiti bolnicu, ukloniti sve građevinske prepreke koje odvajaju crvenu i zelenu zonu.

- Testiraćemo sve zaposlene, za 48 sati svi zaposleni moraju da imaju dva negativna kovid brisa i tada očekujemo da se vratimo uobičajenim aktivnostima - rekao je direktor Instituta "Banjica".

On je rekao da očekuje da Institut bude otvoren najkasnije do 1. juna.

- Prvo ćemo lečiti hitna stanja, traumatizovane pacijente, a onda pozivati pacijente sa lista čekanja. Teško je proceniti kojim tempom i kojojm brzinom - istakao je Zoran Baščarević.

Kroz Institut "Banjica" do sada je prošlo oko 400 kovid pozitivnih pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.