Momirović: Pred nama je novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023, 09:13

Momirović: Pred nama je novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande

Srbija je ponosna na istoriju dobrih odnosa sa Ugandom, a u aktuelnom vremenu u kojem živimo, važno je nastaviti graditi prijateljstvo i svestranu saradnju, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što se sastao sa predsednikom Republike Ugande Joverijem Musevenijem u Entebeu, u okviru trodnevne zvanične radne posete istočnoj Africi.

"Predsedniku Musaveniju sam uručio pozivno pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da poseti Srbiju kako bi dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ojačali naše ekonomske ali i političke veze", rekao je ministar Momirović.

On je dodao da prijateljstvo Ugande i Srbije, koje traje više decenija, a datira još iz zajedničkih aktivnosti u Pokretu nesvrstanih, i u narednom periodu, nastaviće da ide uzlaznom putanjom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Momirović je, takođe, održao sastanke i sa predsednicom Vlade Republike Ugande Robinom Nabanjae, kao i sa velikim brojem ministara razmenivši mišljelja o svim temama od obostranog značaja, pri čemu su preduzeti i pojedini konkretni koraci kada je reč o trgovinskoj saradnji naše dve države.

,,Postoji veliki prostor za plasman naših proizvoda u Ugandu, a naš cilj je da što više izvozimo naše poljoprivredne kao i konditorske proizvode, i zato nećemo propustiti ovu priliku, već ćemo nastaviti da razvijamo naše trgovinske odnose, kako bi što više kompanija iz Srbije plasirale svoje proizvode i investirale na teritoriji ove prelepe afričke države, istakao je Momirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Momirović: Pred nama je novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023

Ministar Momirović je kazao da prijateljstvo Ugande i Srbije traje više decenija, a datira još iz zajedničkih aktivnosti u Pokretu nesvrstanih...Naša zemlja je ponosna na istoriju dobrih odnosa sa Ugandom, a u aktuelnom vremenu u kojem živimo, važno je nastaviti graditi prijateljstvo i svestranu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.