Mitrovčani izabrali: Sledeće godine ekološki semafori i dekorativna rasveta na mostu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 10:58

Mitrovčani izabrali: Sledeće godine ekološki semafori i dekorativna rasveta na mostu

Građani Sremske Mitrovice izglasali su dva projekta koja će se u okviru Participativnog budžetiranja finansirati iz gradskog budžeta tokom 2022. godine. Reč je o postavljanja ekoloških semafora i saobraćajnih znakova i postavljanju dekorativne rasvete na Mostu Svetog Irineja. Za ova dva projekta biće izdvojeno do 5 miliona dinara iz budžeta Grada Sremska Mitrovica, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Građani Sremske MItrovice glasali su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uslužnom centru ili elektronskim putem za jedan od pet ponuđenih projekata u okviru participativnog budžetiranja 2022.

Ideju da se finansiraju ekološki semafori i saobraćajni znakovi kakoi dekorativna rasveta na pešačkom mostu Mitrovčani koje smo anketirali pozdravljaju.

Rezultati glasanja novinarima su danas saopšteni na konferenciji u Gradskoj kući. U analizi je istaknuto da je mnogo veći broj Mitrovčana uzeo učešće elektronskim putem i da su zapravo ti glasovi imali presudnu ulogu u konačnom odabiru.

Participativno budžetiranje uključuje građane u odabiru projekata za narednu godinu i time podstiče zajednicu da uzme aktivno učešće u donošenju odluka koje se tiču razvoja lokalne samouprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.