Mirović: Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine postaće simbol moderne Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine postaće simbol moderne Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Koprivica obišli su, danas, radove na novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine, na Mišeluku. Nakon što su obišli budući veliki televizijski studio, centralni i frontalni desk-mesto gde će sedeti novinari svih nacionalnosti, Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što sve ide prema planiranoj dinamici, iako je, kako je istakao, reč o izuzetno komplikovanom projektu.

Pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije, izjavio je predsednik Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

"Prema rečima izvođača radova, zgrada će biti gotova u novembru i to za samo dve i po godine od početka izgradnje. Izgradnja objekta koštala je više od 3 milijarde i 220 miliona dinara, a u toku je javna nabavka za tehničko-tehnološko opremanje zgrade u vrednosti od oko 550 miliona dinara. Reč je, pre svega o televizijskoj i radijskoj studijskoj opremi i svemu što je potrebno za emitovanje programa u najsavremenijem formatu", izjavio je Mirović.

On je dodao da su u toku razgovori vezani za enterijersko opremanje i naglasio koliki je značaj izgradnje nove zgrade RTV-a, u kojoj će njeni zaposleni, od naredne godine, imati uslove za rad, kao ni u jednoj televiziji na prostoru bivše Jugoslavije.

"U pitanju je institucija važna za informisanje građana, za beleženje svega što se dešava u životu svih građana Vojvodine i uloga Radio-televizije Vojvodine, koja proizvodi program na srpskom i jezicima nacionalnih zajednica, je u tome nemerljiva", kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine objasnio je da stavljanje nove zgrade u funkciju nije nešto što će se desi za "tren oka", nego će zahtevati fazno preseljenje.

"Ne možemo samo ukinuti signal i upaliti ga na nekom drugom radnom mestu, niti preseliti sve radnike i dati im da rade sa novom, savremenom tehnikom i tehnologijom. Moramo ih prethodno obučiti. Do kraja ove godine, trebalo bi da tehnički opremimo zgradu za puštanje prvog signala, a u narednoj godini treba da nastavimo sa tim kako bismo preselili i stavili u funkciju svih sedam medijskih platformi Radio-televizije Vojvodine. U planu je da prvo osposobimo jedan radijski studio, a zatim da preselimo ceo radio", rekao je Koprivica i izrazio zahvalnost svim finansijerima-Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu što će zaposlenima omogućiti da rade u novoj zgradi. On je, takođe, zahvalio Slovačkoj televiziji, koja će učestvovati u tehničkom opremanju zgrade u vrednosti od 50 hiljada evra.

Na kraju posete, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je i nove investicije. Narednih dana, kako je rekao, biće otvoreni radovi na objektu za osnovnu, školsku i predškolsku decu u Novom Bečeju, kao i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. On je izrazio i nadu da će, do proleća, početi radovi na izgradnji fruškogorskog koridora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ULOŽENO 3,2 MILIJARDE DINARA Mirović: Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine biće gotova u novembru

Izvor: Blic, 06.Sep.2019

Za samo dve i po godine, sredstvima Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada, radove na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine doveli smo do kraja. U novembru ćemo imati završenu zgradu, vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za televizijsku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.