Mihajlovićeva: Zatražiću od vlade da naloži Srbijagasu da završi reformu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 13:09

Mihajlovićeva: Zatražiću od vlade da naloži Srbijagasu da završi reformu

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će zatražiti od Vlade Srbije da naloži Srbijagasu da završi reformisanje i da se zaista odvoji delatnost transporta i distribucija gasa.

Na pitanje novinara dokle se stiglo sa reformom preduzeća u energetskom sektoru i da li ima po tom pitanju razmimoilaženja sa koalicionim partnerom, Mihajlović rekla:

"Reforma se pre svega odnosi na Srbijagas. Ministarstvo energetike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovo sprema dokument za vladu kojim ćemo ponovo naložiti ono što je trebalo da se uradi 2014. a nije urađeno. To znači da se završi reformisanje Srbjagasa i da se zaista istinski odvoji delatnost transporta i distribucije gasa. Verujem da će svi članovi vlade imati razumevanja što to ponovo stavljam na sednicu vlade".

Kako je rekla, mora da bude jasna poruka da mi to moramo da završimo ne zgog "ministra energetike ili direktora Srbjagasa" već zbog budućnosti gasnog sektora.

"Ne govorim čak ni o potencijalnim sankcijama koje možemo da trpimo i koje verujem da ćemo da trpimo od Energetske zajednice već o tome šta gasni sketor može da donese, a može da donese profit i mnogo bržu i bolju reliaciju invesitcije za građane", naglasila je Mihajlović.

Istakla je da je projekat Turskog toka kroz Srbju važan projekat i da treba da se završi na vreme i ako postoje problemi, kao i što moramo da počnemo da radimo i gasovod ka Bugarskoj.

Mihajlović dodaje da se to odnosi i na nastavak reformisanja EPS-a.

"To su dva najvažnija preduzeća u energetici gde postoji i najviše mogućnosti, ali i najviše kritičnih tačaka i možda čak ako mogu da kažem i otpora promenama", zaključila je Mihajlović.

(Kraj) aut/ivi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.