Meron o okončanju rada Tribunala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meron o okončanju rada Tribunala

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron obavestio je Generalnu skupštinu UN o nastavku rada tog suda u okončanju preostalih predmeta, navodeći da još nije završeno manje od 10 prvostepenih i žalbenih postupaka.

Predstavljajući sinoć godišnji izveštaj Generalnoj skupštini UN, Meron je naveo i da će ove godine biti izrečene ukupno tri presude po žalbi.

Napomenuo je da će, prema trenutnim procenama, do kraja 2015. godine u toku biti još samo jedno prvostepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suđenje i jedan žalbeni postupak i to u predmetima "Mladić" i "Prlić i drugi", koji će biti završeni tokom 2017. godine.

Predsednik je istakao da je Tribunal usredsređen na to da se smanji broj zaposlenih što je brže moguće, a da se pri tome obezbedi da se pravosudni rad i dalje odvija u skladu s najvišim međunarodnim standardima.

Meron je objasnio da se Tribunal i dalje suočava s određenim izazovima i da su, s obzirom na složenost predmeta kojima se bavi, određena kašnjenja i problemi neizbežni.

On je istakao da podrška međunarodne zajednice služi kao inspiracija zaposlenima i da im pomaže da ostanu usredsređeni na okončanje poslednjih prvostepenih i žalbenih postupaka.

Predsednik Meron je takođe rekao da je, uprkos izazovima s kojima se suočava, Tribunal "nadmašio očekivanja čak i najoptimističnijih posmatrača" i da predstavlja "zavet privrženosti međunarodne zajednice vladavini prava i simbol zajedničke opredeljenosti država članica da okončaju nekažnjivost".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Meron: Tribunal se suočava sa izazovima

Izvor: RTS, 14.Okt.2014

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron obavestio je Generalnu skupštinu UN o nastavku rada tog suda u okončanju preostalih predmeta, navodeći da još nije završeno manje od 10 prvostepenih i žalbenih postupaka...Predstavljajući sinoć godišnji izveštaj Generalnoj skupštini UN, Meron je naveo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.