Međunarodni dan porodice i dan Predškolske ustanove Čarolija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan porodice i dan Predškolske ustanove "Čarolija"

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice, koji je prvi put obeležen 1994. godine pod sloganom "Da porodični dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i dece". Od tada, obeležava se svake godine sa ciljem da se naglasi važnost porodice kao osnovnog elementa svakog društva.

Kao svoj dan proslavlja ga i Predškolska ustanova "Čarolija" u Vršcu.

Svoj dan Predškolska ustanova Čarolija ranije je proslavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priredbom, u kojoj, nažalost, ne mogu da učestvuju svi mališani, pa su prošle godine rešili da ovaj dan, koji je u svetu posvećen porodici, ubuduće obeležavaju malo drugačije. Sada se tokom čitave nedelje organizuju brojne aktivnosti za decu, ali i njihove roditelje:

"Deca vole da roditelji dođu u vrtić, kad god imamo neke kreativne ili edukativne radionice, i tada se vidi koliko deca u njima uživaju. Ovo je nešto novo sada što vidite, i mislim da je izuzetno dobro, i za decu i za roditelje, a i za nas vaspitače. Uvek imamo neku novu situaciju, novu pozitivnu atmosferu, i tu se rađaju i nove ideje i kreacije", objašnjava vaspitačica Jelena Štetić.

Tako su i ovoga puta u svim objektima vršačkih vrtića mali i veliki zajedno crtali, učili, izvodili lutkarske predstave, modne revije, pravili maske, bavili se sportom... I roditelji kažu da im, posle napornih radnih dana, ovakva druženja zaista prijaju:

"Mislim da je ovo veoma korisno, jer se roditelji I deca malo više druže i upoznaju sa radom vaspitača, saznaju šta oni konkretno rade sa decom, i korisno je svima. Igramo se, družimo se, upoznaju se roditelji međusobno, deca se zbližavaju, dosta je kreativno sve. Ja ću posle čitati jednu bajku, Srpsku bajku", kaže jedna od majki Dušica Ćirin.

"U vrtiću je i osim kada se obeležava ovaj dan bilo mnogo aktivnosti gde su bili uključeni i roditelji, što se jako dobro pokazalo, a ovaj kolektiv u "Leptiriću" konkretno, moja devojčica je treću godinu ovde, manji je brojčano nego ostali, ali jako sve lepo funkcioniše", dodaje Ivana Levaja.

Brz tempo života i svakodnevni problemi često mogu ozbiljno narušiti međuljudske i porodične odnose. Na ovaj način u Predškolskoj ustanovi "Čarolija" podsećaju na prave vrednosti i lepote, i ukazuju na to da roditelji ne treba samo da budu uzor deci, već i da oni od njih mogu dosta naučiti i svoj i život svoje porodice učiniti lepšim i rasterećenijim.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dan naklonjen porodičnim vrednostima - 15. maj

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2019

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodica, koji se prvi put obeležio 1994. godine pod sloganom "Da porodični dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i dece"...Svetski dan porodice počeo se obeležavati s ciljem da se naglasi važnost porodice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.