Manojlović: Opozicija nema program, protest uzaludan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2019, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manojlović: Opozicija nema program, protest uzaludan

Glumac Predrag Miki Manojlović smatra da današnja opozicija u Srbiji nema program i da je njihov protest uzaludan.

Manojlović je, u intervjuu za Dojče vele, upitan kako gleda na politički angažman glumaca, odgovorio da su sve partije iskoristile umetnike.

"Naravno da smo i mi politički umešani. Evo dok se te stvari događaju u Beogradu, ja u Zagrebu igram Kralja Lira u Hrvatskom narodnom kazalištu. I to je politika. Otvaranje HNK u trenutku kada je desnica jaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Za politiku su potrebni mnogi darovi, a glumci, ako su inteligentni - a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima - su pre svega senzibilni. Oni vide kada se nešto događa. Međutim glumci, i ne samo glumci nego i umetnici, su i impulsivna bića, ali politički deluju nezrelo. Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišćeni. Devedesete pa kasnije. Sve partije su iskoristile umetnike", kazao je Manojlović.

On je naveo da demokrate kada su došle na vlast donele zakone koji su uništili pozorište.

"Oni su išli na tržišnu kulturu, a to ne ide u tako siromašnoj zemlji. Odnos prema kulturi odredio je njihov kasniji poraz. Demokrate ne vole kad čuju takvu kritiku, ali to je tako", kazao je Manojlović.

"Dakle umetnici se iskorišćavaju na početku. A tako će biti i sada. Ne želim ništa mnogo da kažem ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan. Oni protestuju zbog 31-ne stvari", dodao je Manojlović.

Manojlović je kazao da je njegova baka, Francuskinja, jako bila ljuta kada je Francuska dala nezavisnost i priznala Alžir, navodeći da on ne bi bio ljut da Srbija prizna Kosovo.

"Sećam se toga, baka je bila jako ljuta. Ja ne bih bio ljut da Srbija prizna Kosovo. Drugo mislim da sa svim greškama koje su pravljene u poslednjih 110 godina sa srpske strane prema Albancima i obratno, sa svim albanskim i srpskim slabostima, politika nasilja nikada ne dovodi ni do čega. To se i pokazalo", kazao je Manojlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.