Mandić sa bratancem iz Srbije vraćen sa crnogorske granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 09:50

Mandić sa bratancem iz Srbije vraćen sa crnogorske granice

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić vraćen je sa graničnog prelaza Ilino Brdo, na putu Trebinje - Nikšić, zbog toga što je bio u društvu sa bratancem, koji je iz Srbije.

Podgorička Pobjeda piše da je Mandićev bratanac Danilo dao lažni iskaz da ne dolazi iz Srbije, već iz BiH.

Navodi se da su oko 22 sata Andrija i Danilo Mandić stigli na crnogorsku granicu i dali iskaz da dolaze iz BiH i da nisu boravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni u jednoj državi sa brojem slučajeva koronavirusa većom od 25 na 100.000 stanovnika.

Granična policija je zatražila potvrdu od kolega iz BiH, koji su im odgovorili da je Danilo Mandić u BiH ušao iz Srbije, a da nije registrovano kako je Mandić prešao srpsko-bosansku granicu.

Kada je, kako se navodi, Mandićima predočeno da obojica moraju u karantin - Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se na teritoriju BiH, odnosno u Trebinje, prenela je RTCG.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede iz Beograda, Andrija Mandić je boravio u glavnom gradu Srbije, ali je, navodi se, očito procenio da bi, zbog mera NKT po kojima svako ko dolazi iz Srbije mora u izolaciju, odlučio da u Crnu Goru uđe iz Bosne i Hercegovine, sa kojom je Crna Gora ranije otvorila granicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.