Mađarski pokret i DZVM pregovaraju o koaliciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski pokret i DZVM pregovaraju o koaliciji

Mađarski pokret će izaći na predstojeće izbore, izjavila je danas kopredsednica ove civilne organizacije Livia Jo Horti, nakon održane Skupštine pokreta. Ona je novinarima kazala da je privremeno Predsedništvo pokreta dobilo nadležnost da dalje vodi razgovore i pregovore o mogućim koalicijama sa potencijalnim partnerima, i da što efikasnije organizuje nastup na tim izborima.

"Nije tajna da smo već imali neke razgovore sa Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara (DZVM), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to u više rundi. Ti dogovori se odnose na sve moguće nivoe – i na lokalni, i na pokrajinski, i na republički", dodao je Peter Kokai, član Privremenog upravnog organa MP i rekao da krajnji dogovor još nije postignut.

On je rekao da druge koalicione razgovore ovog tipa Mađarski pokret nije imao, a na pitanje o mogućoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), kazao je da "teško, vrlo teško možemo da zamislimo bilo kakav tip saradnje sa SNS".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.