Lokalizovan požar u Omoljici kod Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar u Omoljici kod Pančeva

Požar koji je danas popodne izbio u skladištu žitarica privatneog prezduzeća ZTR „Gigant" u Omoljici je pod kontrolom i u njemu nije bilo povređenih. Vatrogasci iz Pančeva su uz pomoć kolega iz Beograda sprečili da se vatra iz dela sladišta u kome su bili naftni derivati i maziva proširi na okolne kuće i objekte.

Vatra je oko 14 časova popodne iz zasad neutvrđenih razloga zahvatila veći deo skladišta žitarica površine oko 1.000 kvadratnih metara u kome je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i lako zapaljivih materija. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca iz Pančeva pomognutih od beogratskih kolega požar je lokalizovan uprkos jakom vetru koji duva, pa nije zahvatio okolne kuće i objekte.

"Dolaskom na lice mesta zatečen je požar koji je zahvatio oko 600 kvadratnih metara ovog magacina, i u tom delu magacinskog prostora nalazile su se rasute žitarice to jest podno skladište žitarica, balirana slama i jedan deo magacina u kome su se nalazili proizvodi od gume, kao i značajna količina naftnih derivata i maziva. Požar je lokalizovan oko 16 časova i sada se radi na njegovoj likvidaciji", rekao je Boro majkić, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo.

"Ono što je najbitnije, nema opasnosti po životnu okolinu od ovog samog isparenja i ono što je još bitnije nema povređenih ni ljudi koji su se žalili eventualno na neke zdravstvene probelem prouzrokovane ovim požarom. On će u narednim satima biti ugašen. Bitno je da je lokalizovan i da nema tendencije njegovog širenja", rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Vatrogasci su držali požar pod kontrolom, ali će gašenje potrajati jer osim goriva u hangaru ima i maziva koje je teže ugasiti. Uzroci požara biće utvrđeni naknadnom istragom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplodirali rezervoari sa naftom u Omoljici FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 20.Nov.2018

U Omoljici kod Pančeva izbio je veliki požar. Eksplodirali su rezervoari sa naftom, a vatra se proširila na hangare sa žitom koji su u blizini, javio je RTS...Vatra je prvobitno zahvatila hangare sa žitom na jednom poljoprivrednom gazdinstvu, prenosi RTS...U međuvremenu se čulo nekoliko eksplozija,...

Nastavak na B92...

Ugašen požar kod Pančeva, silosi goreli posle eksplozije rezervoara sa naftom

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2018

U Omoljici kod Pančeva izbio je veliki požar. Eksplodirali su rezervoari sa naftom, a vatra se proširila na hangare sa žitom koji su u blizini, ali je opasnost otklonjena brzom intervencijom vatrogasaca BEOGRAD - U Omoljici kod Pančeva ugašen je veliki požar koji je izbio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.