Požar u Omoljici kod Pančeva, čulo se nekoliko eksplozija

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Omoljici kod Pančeva, čulo se nekoliko eksplozija

U Omoljici kod Pančeva izbio je veliki požar. Vatra je prvobitno zahvatila hangare sa žitom na jednom poljoprivrednom gazdinstvu. U međuvremenu se čulo nekoliko eksplozija, a prema prvim informacijama, na mestu požara je bio rezervoar sa naftom. MUP saopštava da niko nije povređen.
Vatrogasne i ekipe Hitne pomoći Pančeva su na terenu. Sektor za vanredne situacije poslao je dva vozila kao ispomoć. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Oko 17.15 požar je lokalizovan, nakon čega je usledilo gašenje.

Detonacije i eksplozije očekuju se dok se vatra potpuno ne ugasi, kažu nadležni.
U saopštenju MUP-a se navodi da je požar izbio u hangaru u kome su skladišteni stočna hrana, gume i gorivo. 
To je potvrdio i komandir vatrogasnog bataljona u Pančevu Bora Majkić. On je za RTS rekao da je požar zahvatio oko 600 kvadratnih metara magacinskog prostora. U jednom delu su bile žitarice, u drugom balirana slama a u trećem značajna količina naftnih derivata.  
Majkić je rekao da ni u jednom trenutku okolni objekti i porodični objekti nisu bili ugroženi. 
Vatrogasci će ostati na terenu i posle gašenja požara radi predostrožnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lokalizovan požar u Omoljici kod Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018

Požar koji je danas popodne izbio u skladištu žitarica privatneog prezduzeća ZTR „Gigant" u Omoljici je pod kontrolom i u njemu nije bilo povređenih. Vatrogasci iz Pančeva su uz pomoć kolega iz Beograda sprečili da se vatra iz dela sladišta u kome su bili naftni derivati i maziva proširi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.