Likovni i literarni konkurs Novi Sad - zdrav grad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likovni i literarni konkurs "Novi Sad - zdrav grad"

Institut za javno zdravlje Vojvodine, u okviru projekta "Novi Sad - zdrav grad", organizovao je nagradni likovni i literarni konkurs, namenjen deci našeg grada, sa namerom da se i njihova razmišljanja i ideje uzmu u obzir prilikom planiranja za unapređenje zdravlja Novosađana.

Grad prepun nasmejanih lica, ljubavi, netaknute prirode i čokolade, samo su neke od želja koje su mališani oslikali na papiru i koje potajno priželjkuju.

Ideja je bila da se najmlađi stanovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Sada uključe u kreiranje zdravijeg i lepšeg grada, a onim najmaštovitijim, uručene su i simbolične nagrade i priznanja.

"Ono što bih još dodala i ono što je važno jeste da ovi radovi će ući u jednu publikaciju,gradski plan za javno zdravlje grada Novog Sada koji bi trebalo da u sebi ima ciljeve i konkretne korake za unapređenje zdravlja u gradu,tako da će i ova dečija vizija biti razmatrana", kaže Dragica Jovišević, Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Grad Novi Sad je član Evropske mreže zdravih gradova Svetske zdravstvene organizacije još od decembra 2012. godine, kao jedini grad u Srbiji, stoga je ulaganje u zdravstvo na vrhu liste prioriteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.