LSV: Hitno utvrditi ko je pratio novinarku

Izvor: Blic, 24.Jun.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Hitno utvrditi ko je pratio novinarku

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražila je danas hitnu reakciju nadležnih državnih organa u vezi sa slučajem praćenja novinarke redakcije Vojvođanskog instraživačkog-analitičkog centra (VOICE) Maje Živanović.

Maju Živanović su danas u jutarnjim časovima ulicama Novog Sada pratila dvojica muškaraca. Novinarka ih je primetila iako je više puta promenila kretanje i lokaciju, a za to ima i svedoka.

- U zemlji u kojoj su novinari brutalno ubijani i prebijani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << činjenica da novinarku čekaju ispred zgrade, a zatim prate dvojica muškaraca predstavlja više od pritiska na slobodno novinarstvo. To je otvorena pretnja - ocenila je LSV u saopštenju.

Ta stranka je poručila da je izuzetno važno da se što pre sazna ko su ti ljudi, koji su njihovi motivi i ko ih je poslao da to rade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podrži RTV osudio zastrašivanje novinarke VOICE

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2016

Pokret “Podrži RTV” oštro je danas osudio zastrašivanje novinarke Vojvođansko-istraživačko analitičkog centra VOICE Maje Živanović i zatražio od nadležnih organa da hitno istraže slučaj, pronađu počinioce i utvrde motive i razloge zbog kojih su je dvojica nepoznatih muškaraca pratili...Istraživačku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.