Kurti o mini-šengenu: Ne dozvoliti četvrtu Jugoslaviju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti o mini-šengenu: Ne dozvoliti četvrtu Jugoslaviju

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je sinoć da se ne sme dozvoliti "četvrta Jugoslavija", komentarišući inicijativu o "mini-šengenu" koju su nedavno predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev.

"Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za Veliku Srbiju. Srbiji je potrebna platforma za širenje i ne smemo dozvoliti četvrtu Jugoslaviju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je cilj Srbije ", rekao je on za ABC njuz.

Kurti je u izjavi za ABC njuz pozvao i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da podnese ostavku na tu funkciju, prenelo je Kosovo onlajn.

"Bilo bi dobro da se Tači povuče, jer se narod odlučio za promene", rekao je Kurti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.