Kulturna stanica Barka spaja posetioce kroz umetnost i kreativnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 20:04

Kulturna stanica "Barka" spaja posetioce kroz umetnost i kreativnost

Kulturna stanica "Barka" je još jedno mesto za kulturu u Novom Sadu. Specifična društvena struktura naselja Klisa i Slana bara usmerila je program "Barke", koja spaja posetioce kroz umetnost i kreativnost.

Ako ste se pitali gde se ostvaruje mašta, odgovor je - Kulturna stanica "Barka". Raspolaže raznovrsnim aktivnostima za decu i mlade. Na mesečnom nivou taj prostor poseti oko dve i po hiljade ljudi, kako bi ispunili slobodno vreme umetničkim i edukativnim sadržajima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ovo je deo projekta "Budućnost Evrope" i ono što će nastaviti je u stvari deo rada Mesne zajednice koji postoji već godinama i šesti je festival koji se zove "Duša ište pozorište", koji će se odigrati u nedelju u 16 časova. Tada ćemo imati šest predstava, a u subotu od 11 imaćemo radionice za decu", kaže Saša Krga, koordinator Kulturne stanica "Barka".

U prostoru se nalazi Mesna zajednica, Kulturna stanica i ogranak Gradske biblioteke "Veljko Petrović", koji raspolaže sa više od 17.000 knjiga za decu i mlade. Cilj jeste da posetioci osete da je to njihova kuća u kojoj se spajaju svet mašte i igre.

"Napravljen je sa željom da se deca iz kraja upoznaju sa svim vidovima umetnosti. Samim tim pored pozorišne umetnosti bavili smo se i fotografijom. Na izložbi možemo videti proces stvaranja prvih fotografija koje su radila deca, a možemo videti i naše stanovnike", kaže Krga.

Pored tih aktivnosti, u petak u 10 sati će biti izvedena opera za decu "U cara Trojana kozije uši". Sve informacije zainteresovani mogu da pronađu na sajtu i fejsbuk stranici Kulturne stanice "Barka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.