Konstituisana grupacija za građevinarstvo PKV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisana grupacija za građevinarstvo PKV

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je konstitutivna sednica Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

"Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju predstavlja veoma razvijen segment sa širokim brojem kompanija. Na tom tržištu je uvek veoma dinamično, jer je njihovo poslovanje u direktnoj vezi sa celokupnim razvojem privrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvojem infrastrukture, potrošnjom i dugoročnim kreditiranjem. U Grupaciji su prisutni značajni predstavnici sva tri sastavna segmenta tog tela", istakao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski, koji je predsedavao radom Grupacije.

U saopštenju PKV se navodi da je za predsednika Grupacije izabrana tehnička direktorka kompanije "Polet" iz Novog Bečeja Vesna Zvekić, a za zamenika predsednika pomoćnika generalnog direktora kompanije "Slovan Progres" iz Selenče Vladimir Poljovka.

Usvojen je Poslovnik o radu Grupacije, iznet je jedan broj tema za budući rad sa ciljem unapređenja uslova rada i poslovanja članova te grupacije, koje će se razmatrati na narednim sednicama.

Iz PKV navode da će odgovarajući zaključci i predlozi biti upućeni nadležnim organima.

Grupacija će se truditi da maksimalno zaštiti interese svih članica kroz uspostavljanje kontakta sa državnim organima i drugim institucijama koje utiču na poslovanje kako bi se došlo do najkvalitetnijih zakonskih i podzakonskih akata u toj oblasti. Osim toga, biće obuhvaćena i druga važna pitanja za funkcionisanje tog sektora od čijeg razvoja zavisi veliki broj drugih privrednih subjekata", rekao Trpovski.

Sednici su prisustvovali i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić i samostalni stručni saradnik u Udruženju industrije PKV Aleksandra Matković.

Konstituisanjem Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju, oformljene su sve tri grupacije u Udruženju industrije PKV koje su bile obrazovane na sednici Odbora udruženja. Pored pomenute, tu su i Grupacija za metalnu i elektroindustriju, kao i Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo, zaključuje se u saopštenju PKV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.