Konkurs za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 13:35

Konkurs za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, koja mogu da se koriste za finansiranje osnovnih i trajnih obrtnih sredstava.

U tekstu konkursa, objavljenog na sajtu ministarstva, se precizira da učešće kreditnih sredstava u projektu ne može biti veće od 50 odsto njegove ukupne vrednosti, a učešće trajnih obrtnih sredstava može iznositi do 20 odsto ukupno odobrenih para >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz kredita.

Kreditna sredstva se realizuju preko Fonda za razvoj, sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz valutnu klauzulu.

Minimalni iznos odobrenih kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva dva miliona dinara.

Rok otplate je do 72 meseca po isteku odložnog roka koji traje 12 meseci i računa se od dana prvog povlačenja kreditnih sredstava, osim za tzv. grin fild investicije kojima se finansira izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture, za koje odložni rok traje 24 meseca i računa se od prvog povlačenja kreditnih sredstava.

Zahtevi se do 1. septembra, podnose Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo turizma raspisalo konkurs za dodelu kredita

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.