Ministarstvo turizma raspisalo konkurs za dodelu kredita 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Lj.B.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

To podrazumeva izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko-rekreativnog i zabavnog sadržaja, ali i restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete, kao i nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata.

Na konkurs mogu da se jave i oni koji imaju ideju za unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude, dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira, ali i izgradnju turističke infrastrukture i usklađivanje turističkih kapaciteta sa zakonom kojim se uređuje oblast turizma i ugostiteljstva.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju privredna društva koja su u turizmu, ali i preduzetnici i poljoprivredna gazdinstva.

Projekti ći biti ocenjivani na osnovu ekonomske opravdanosti projekta, ali i ocene finansijskog stanja i kreditne sposobnosti podnosioca zahteva, kao i kvaliteta ponuđenih instrumenata obezbeđenja vraćanja kreditnih sredstava.

Zahtevi za prijavu na konkurs i više informacija mogu da se nađu na sajtu Ministarstva turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari