Kazne za pomoć životinjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za pomoć životinjama

Vest da komunalna policija u Novom Sadu kažnjava ljude koji hrane pse i mačke koji su prepušteni uličnom životu izavala je burne reakcije. 

Da li se može nazvati nelogičnošću to što Novi Sad ujedno ima "pet friendly" projekat, nema azil za napuštene životinje, a u jeku apela za pomoć kažnjava upravo one koji je pružaju.

U svom saopštenju, komunalna policija je saopštila da je do sada intervenisala 58 puta zbog hranjenja životinja lutalica od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana. Međutim, oni naglašavaju da se u većini slučajeva radilo samo o opomenama i da komunalna policija pravi razliku između onih sugrađana koji stvarno žele da pomognu napuštenim životinjama i onoh koji ih hraneći prave neki veći komunalni nered.

Milena Brkljač iz Udruženja životinja SPANS kaže da je ova odluka nelogična i da se kosi sa zakonom o zaštiti životinja. Ovo udruženje je zajedno sa građanskom inicijativom Pravnice za životinje podnelo zahtev gradskoj upravi da se izmeni ova sporna tačka odluke Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.