Karlovačka letnja škola starih jezika okupila polaznike iz cele Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2022, 13:07

Karlovačka letnja škola starih jezika okupila polaznike iz cele Srbije

U "Lapidarijumu" u Sremskoj Mitrovici održava se Karlovačka letnja škola starih jezika i kultura, u organizaciji Karlovačke gimnazije, koja je okupila četrdeset gimnazijalaca, studenata i nastavnika klasičnih jezika iz Srbije i regiona. Nastava se odvija na latinskom, a pored svakodnevnih aktivnosti, muzičke i dramske sekcije, ove godine će se prvi put održavati i večernja predavanja na kojima će biti reči o starim jezicima i kulturama. Letnja škola će trajati do 22. avgusta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Polaznici iz cele Srbije, ali i regiona pohađaju Karlovačku letnju školu. Ove godine je najveća posećenost, preko 40 učesnika, koju čine gimnazijalci i studenti. Većina je ove godine prvi put u ovoj školi, ali već nakon prvog predavanja, svi su puni pozitivnih utisaka.

Zahvaljujući prepoznavanju potreba i neophodnosti očuvanja istorijske, kulturne i obrazovne tradicije izučavanja klasičnih jezika ovogodišnja letnja škola je besplatna za sve nagrađene učenike na Državnom takmičenju iz latinskog i klasičnog grčkog jezika, dok su troškovi za najveći broj ostalih polaznika subvencionisani. Raznovrstan program letnje škole odvijaće se na latinskom, ali će polaznici, pored latinskog i starogrčkog, imati priliku da pohađaju i biblijski hebrejski, staroslovenski i klasični kineski jezik.

Saradnja Karlovačke gimanizije i Muzeja "Srema" traje već godinama, a ova škola predstavlja plod te saradnje, na zadovoljstvo svih učesnika i organizatora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

REKORDNA ZAINTERESOVANOST Karlovačka letnja škola stranih jezika okupila preko 40 učesnika

Izvor: Blic, 16.Avg.2022

U "Lapidarijumu" u Sremskoj Mitrovici održava se Karlovačka letnja škola starih jezika i kultura, u organizaciji Karlovačke gimnazije, koja je okupila četrdeset gimnazijalaca, studenata i nastavnika klasičnih jezika iz Srbije i regiona. Nastava se odvija na latinskom, a pored svakodnevnih aktivnosti,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.