Kardinal Koh: Katolici u Srbiji mogu da žele posetu pape, ali ne mogu o njoj da odluče

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kardinal Koh: Katolici u Srbiji mogu da žele posetu pape, ali ne mogu o njoj da odluče

Katolici u Srbiji se mogu nadati i želeti posetu pape, ali tako nešto oni ne mogu da odluče, jer tu ima i drugih strana koje tu posetu moraju da prihvate, rekao je kardinal Kurt Koh, predsednik Papskog saveta za unapređenje hrišćanskog jedinstva tokom posete Subotici.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, primio je danas u Gradskoj kući kardinala Kurta Koha.

Susretu su prisustvovali su monsinjor Orlando Antonini, apostolski nuncije u Srbiji i monsinjor Janoš Penzeš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << subotički biskup.

- Poseta Subotici je veoma važna i nadam se da ovom posetom produbljujemo odnose između hrišćanskih crkava – rekao je kardinal Koh.

Janoš Penzeš, subotički biskup, rekao je da nije apsolutno nemoguće da papa poseti bilo koju zemlju gde je većina vernika pravoslavna, kao što je bila poseta Rumuniji.

- Zbog toga se i mi možemo nadati da će se papina poseta Srbiji kad – tad dogoditi – naglasio je Penzeš.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kurt Koh: O dolasku pape ne odlučuju katolici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015

Katolici u zemlji mogu da se nadaju i da žele da papa dođe u Srbiju, ali tako nešto oni ne mogu da odluče, jer ima i drugih strana koje tu posetu treba da prihvate, izjavio je danas u Subotici predsednik Papskog saveta za unapređenje hrišćanskog jedinstva kardinal Kurt Koh...Kardinal Koh je svoju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.