Kako će izgledati Satelit po završetku rekonstrukcije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati Satelit po završetku rekonstrukcije?

Izgradnju saobraćajnice u produžetku ulice Bate Brkića, koja traje od novembra prošle godine, prati uređenje Satelitske pijace. Sve to utiče na svakodnevno funkcionisanje stanovnika Satelita.

Radovi će uticati i na izmenu rasporeda na pijaci u budućnosti. Lokali su završeni, a trenutno se radi razvodni ormar, vodovodne cevi, postavljanje vodomera i izlivnih mesta za česme, što bi trebalo da bude gotovo do polovine ili kraja sledeće nedelje. Ukinuto je i 15 obeleženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesta, namenjenih za izdavanje za kamionsku prodaju, kažu u Tržnici.

"Ruše se ti lokali što gledaju na bočnu ulicu, i otprilike jedan i po red tezgi, u stvari dva kratka reda i deo dugačkog reda i normalno vitrine. Mi smo spremili tezge za zakupce koji će tu izgubiti svoje mesto, i oni imaju pravo prvenstva da biraju na onom slobodnom delu tezge. Mi smo vitrine obezbedili, čak se nadamo da će stići nove, da nećemo postavljati stare vitrine ispod nadstrešice. Danas i ovih dana je samo u toku razvođenje struje", kaže Dušan Bajić, direktor JKP "Tržnica".

Novoizgrađena saobraćajnica imaće dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake po smeru. Osim radova na putnoj i podzemnoj infrastrukturi, biće izgrađeni parkinzi, pešačke i biciklističke staze, dva autobuska stajališta, a predviđeno je i postavljanje nove javne rasvete i ozelenjavanje, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. Završetak radova značiće i rešavanje problema sa deponijom u blizini pijace, dodaju građani.

S obzirom na dinamiku, očekuje se da će radovi, čija je vrednost 370 miliona dinara, biti gotovi sredinom leta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.