KCV osuđuje ponašanje doktorke prema tamnoputoj studentkinji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 21:10

KCV osuđuje ponašanje doktorke prema tamnoputoj studentkinji

Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š. koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi prema tamnoputoj studentkinji Medicinskog fakulteta Š. O.

Medicinski fakultet: Lekarka nije zaposlena kod nas

Medicinski fakultet u Novom Sadu saopštio je da lekarka koja je imala verbalni kontakt sa studentkinjom nije zaposlena na tom fakultetu, niti se događaj desio u toj ustanovi.

"Medicinski fakultet želi da obavesti javnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ovom fakultetu trenutno studira oko 500 studenata iz više od 30 zemalja iz celog sveta i da je nedopustivo da lični konflikt dve osobe na bilo koji način ruši ugled te institucije, koja je decenijama cenjena u svetu i ima internacionalni ugled", piše u saopštenju.

Društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi da se incident dogodio u liftu i da je doktorka vikala na studentkinju da mora da izađe iz lifta zbog koronavirusa.

Devojka je rekla da se već vozila liftom sa drugim ljudima i da ne razume zašto mora da izađe.

"Moraš da napustiš lift zbog korone", govorila je doktorka i potom uputila devojci rasističku uvredu.

Onda je u lift ušla još jedna osoba, a studentkinja je pitala doktorku zašto sa njom nema problem.

"Sa tobom imam", odgovorila je doktorka i potom ponovo uvredila devojku na rasnoj osnovi.

Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š.

Iz KC Vojvodina napominju da se događaj nije desio u prostorijama te zdravstvene ustanove, ali da će o tom slučaju obavestiti nadležnu Lekarsku komoru, radi ispitivanja etičnosti postupanja lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljanje lekarske profesije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.