Još 48 miliona dinara za inovacione vaučere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 48 miliona dinara za inovacione vaučere

Fond za inovacionu delatnost dodeliće dodatnih 48 miliona dinara kroz inovacione vaučere mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) za dobijanje usluga od javnoistraživačkih organizacija kako bi rešila neki poslovni problem, saopšteno je danas iz Fonda.

Za rešavanje tehničkih ili tehnoloških problema MMSP kod Fonda mogu da konkurišu za vaučere u vrednosti do 800.000 dinara.

Inovacionim vaučerom se pokriva 80 procenata ukupnih troškova usluga a trošak PDV-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i preostalih 20 procenata projekta pokrivaju dobitnici vaučera.

Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, a vaučer se može iskoristiti u roku od šest meseci od dana potpisivanja ugovora o dodeli.

Kao primere usluga naučnoistraživačke organizacije u razvoju proizvoda, u saopštenju se navode razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izrada demonstracionog prototipa, i različiti vidovi ispitivanja.

Javni poziv biće otvoren do utroška sredstava a vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Novac za ove namene opredeljen je iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, a prijava se odvija preko portala Fonda za inovacionu delatnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inovacioni vaučeri za mikro, mala i srednja preduzeća

Izvor: Megafon.co, 30.Okt.2019

Mikro, mala i srednja preduzeća od srede, 30. oktobra, mogu da konkurišu za inovacione vaučere vrednosti do 800.000 dinara za dobijanje usluga od javnih naučnoistraživačkih organizacija. Novac mogu da iskoriste kako bi rešila tehnički ili tehnološki problem na koji nailaze u svom poslovanju....

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.