30. oktobar  2019. 11.39  | Izvor: Tanjug

Još 48 miliona dinara za inovacione vaučere

BEOGRAD -

Fond za inovacionu delatnost dodeliće dodatnih 48 miliona dinara kroz inovacione vaučere mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) za dobijanje usluga od javnoistraživačkih organizacija kako bi rešila neki poslovni problem, saopšteno je danas iz Fonda.

Za rešavanje tehničkih ili tehnoloških problema MMSP kod Fonda mogu da konkurišu za vaučere u vrednosti do 800.000 dinara.

Inovacionim vaučerom se pokriva 80 procenata ukupnih troškova usluga a trošak PDV-a i preostalih 20 procenata projekta pokrivaju dobitnici vaučera.

Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, a vaučer se može iskoristiti u roku od šest meseci od dana potpisivanja ugovora o dodeli.

Kao primere usluga naučnoistraživačke organizacije u razvoju proizvoda, u saopštenju se navode razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izrada demonstracionog prototipa, i različiti vidovi ispitivanja.

Javni poziv biće otvoren do utroška sredstava a vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Novac za ove namene opredeljen je iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, a prijava se odvija preko portala Fonda za inovacionu delatnost.

 

Tagovi
Srodne vesti