Jokić sjajan u srpskom Čikagu, odlični Teo vratio nadu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić sjajan u "srpskom" Čikagu, odlični Teo vratio nadu (VIDEO)

Srbija je bila u centru pažnje protekle noći u Čikagu, pa se Nikola Jokić osećao kao kod kuće i tako i odigrao protiv Bulsa.

Jokić je sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija predvodio Denver Nagetse do pobede 135:102, važne u borbi za plej-of.

Srpski centar je bio perfektan u prvom poluvremenu pogodivši svih šest šuteva iz igre, da bi do kraja promašio samo dva.

Nagetsi su deklasirali Bulse, imali su i 46 poena prednosti i stigli do prve pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u trećem meču turneje tokom koje će odigrati ukupno sedam utakmica.

"Srbija, Srbija", orilo se Junajted Centrom tokom "Večeri srpskog nasleđa", dok je Jokić blistao nošen domaćinskom atmosferom pred 20.671 gledalaca.

"Ovo je za njega bio meč kod kuće. Definitivno meč kod kuće. Vidim zašto se tako oseća", rekao je Milsep.

Predvođeni Jokićem i ostali igrači Denvera su bili raspoloženi, pa su Nagetsi šutirali sjajnih 61,4% iz igre (51/86), Najefikasniji je bio Pol Milsep sa 22 poena uz osam skokova za 27 minuta na parketu.

Vilson Čendler je pogodio pet od 20 Denverovih trojki i meč završio sa 19 poena, po 16 su ubacili Vil Barton i Džamal Mari koji je imao i sedam asistencija.

Bulse je predvodio takođe centar Kristijano Felisio sa 16 poena, 15 je dodao Bobi Portis uz osam skokova, 14 je ubacio Noa Vonleh, a po 11 Kameron Pejn i Dejvid Nvamba.



Klipersi su dobili u Milvokiju i sačuvali nadu kada smo ih svi otpisali. DeAndre Džordan je dominirao u reketu, 25 poena, 22 skoka, Teodosić odličan, četiri trojke iz pet pokušaja, 15 poena, imao je 4 asistencije, Ostin Rivers je ubacio 22 poena. Bobi nije igrao, gostima posao olakšan povredom "Grčke zveri", Adetokumbo je igrao samo 16 minuta. Tim iz El-Eja se vratio u trku, sada kasne dve pobede za osmoplasiranom Jutom.

LaMarkus Oldridž nosi Sparse na leđima, 27 poena, ponovo je odbrana odigrala odlično, spustili su Vašington na 90 koševa i stigli do nove pobede, pete u nizu. Pre toga su izgubili 11 od 14 mečeva i doveli čak u pitanje izostanak iz doigravanja što im se nije dogodilo više od dve decenije.

Sada su šesti, čak imaju samo pola pobede manje od četvrtoplasirane Oklahome, prava ludnica na Zapadu, ali ipak Greg Popović sada lakše diše.



Keli Olinjuk igra odlično u poslednje vreme, bivši centar Bostona je bio ključ za Majami protiv slabog Njujorka, ubacio je 22 poena, imao 10 asistencija oi 5 skokova. Dragić je dodao 14 poena, Hit je prokockao prednostu drugom delu, tačnije počela je da se topi, ali je onda Tajler Džonson pogodio dve trojke u nizu i na kraju nije bilo problema. Klupa Majamija dala je 62 poena, rezervisti Niksa tek 28.

Filadelfija je lako izašla na kraj sa Memfisom, najgori tim u ligi nije predstavljao problem, šest igrača Siksersa su postigla 13 i više poena, sve je bilo gotovo nakon tri četvrtine, gostima je pretila katastrofa, ali su na kraju izgubili sa podnošljivih -14. Siksersi žele četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvom plej ofu od 2012. Pejsersi su izgubili noćas pa ih je Filadelfija preskočila, sada su na četvrtoj poziciji.

Šarlot je u meču bez značaja dobio Bruklin, a utakmica će ostati upamćena po 32 poena i 30 skokova Dvajta Hauarda. "Supermen" je postao osmi igrač u istoriji koji je imao 30 poena i 30 skokova, prvi posle osam godina i Kevina Lova u Minesoti 2010. To je polazilo za rukom Džabaru, Viltu Čembrlenu, rekli smo već Lovu, ali i Mozesu Melounu i Robertu "Šefu" Perišu.

Za kraj smo ostavili derbi i simultanku Lebrona Džejmsa. Ubacio je 35 poena, imao 117 asistencija i 7 skokova, kiša koševa u Ohaju, Kavsi su tukli Toronto. Bez pet povređenih saigrača i trenera, doveo je Klivlend do pobede. Nije napravio grešku protiv najboljeg tima Istoka.

Možda su Reptorsi najbolja ekipa, ali najbolji igrač je u Klivlendu, ponovo smo se uverili u to. Lov u drugoj utakmici od povratka 23 poena, 12 skokova, Džordž Hil pravo niotkuda 22 poena, Kavsi su ostali treći na Istoku, ali kada se kompletiraju svi će bežati od njih u plej ofu. Toronto je izjednačio rekord franšize sa 78 poena u prvom poluvremenu, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Na sve muke, Kavsi su bili i bez Kajla Korvera koji je imao porodičnu tragediju, umro mu je mlađi brat Kirk. Nedostajali su još Nens Džunior, Osman, Rodni Hud, Tompson. Ante Žižić je ubacio 6 poena za Klivlend.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić dominirao u srpskoj atmosferi Čikaga, Teo rešetao za tri skoro bez greške (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Mar.2018

Pogodilo se baš da Nikola Jokić gostuje u Čikagu u noći "srpskog nasleđa" (Serbian heritage night), a ovaj Somborac je iskoristio veliki broj navijača sa srpskim zastavama i povicima upućenim našoj zemlji i odigrao meč u svom stilu u pobedi Denvera nad Čikagom od 135:102. Jokić je ponovo bio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Meloun progovorio srpski, Jokić objasnio Amerikancima navijanje

Izvor: B92, 22.Mar.2018

Nikola Jokić bio je u centru pažnje protekle noći u Čikagu, tokom "Večeri srpskog nasleđa". Veliki broj Srba došao je u Junajted centar da bi gledalo Jokića, pa je tokom celog meča odjekivalo "Srbija, Srbija".

Nastavak na B92...

Lebron je i dalje kralj ove igre, Hauard 32+30

Izvor: B92, 22.Mar.2018

Klivlend Kavalirsi pobedili su lidera Istoka Toronto Reptorse 132:129 u derbi meču NBA lige protekle noći. Bez pomoći petorice saigrača i trenera, Džejms je postigao 35 poena i imao 17 asistencija i sedam skokova za 40 minuta protiv Reptorsa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.