Orilo se Srbija, Jokić na domaćem terenu u Čikagu! Odlični Teo vratio nadu, Lebron pokazao ko je najbolji na svetu!

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orilo se "Srbija", Jokić na domaćem terenu u Čikagu! Odlični Teo vratio nadu, Lebron pokazao ko je najbolji na svetu!

Veče srpskog nasleđa u gradu vetrova, zastave na tribinama, Jokić odličan "kod kuće". Klipersi sačuvali nadu, Teo odigrao veoma dobru partiju. Lebronova simultanka će se prepričavati, "Supermen" Hauard ušao u istoriju!

Denver je prekinuo mini seriju poraza u gostima. Nisu propustili "zicer" protiv Čikaga, raspucali su se iz svih oružja, utrpali Bulsima 135 poena. Jokić odličan, bez potrebe da troši puno energije u meču koji je rešen za poluvreme. Pogodio je 9 od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 11 šuteva, meč završio sa 21 poenom, 7 skokova i 5 asistencija.

Inače, ovo je bilo Jokićevo veče, tačnije veče Srbije u Čikagu, prepuna dvorana, srpske zastave i povici "Srbija" zaista su atmosferu učinili sjajnom.



"Tako je kad Srbija igra, ovako navijamo, zamislite da cela dvorana na ovaj način bodri tim. Svi Srbi vole košarku", rekao je Jokić, dok su se saigrači šalili da je igrao na domaćem terenu.

"Volimo ga", rekao je kouč Meloun na srpskom.

Denver je prišao na jednu i po pobedu osmoplasiranoj Juti, ali rivali u borbi za plej of i dalje pobeđuju.

Pelikansi su srušili Indijanu, 28 poena, 13 skokova i 5 blokada Entonija Dejvisa, Mur je dodao 23, Mirotić 15. DžejRu Holidej je ubacio 2 od 3 bacanja u finiš'u i priveo meč kraju. Domaćin se molio da ne bude produžetka, jednostavno ostali bi bez energije, u ovoj nedelji igraju pet puta u šest večeri. Napravili su 20 grešaka i pobedili, pre svega zbog lošeg šuta Indijane, mada je kouč Pejsersa rekao da su Pelikansi više želeli pobedu.



Klipersi su dobili u Milvokiju i sačuvali nadu kada smo ih svi otpisali. DeAndre Džordan je dominirao u reketu, 25 poena, 22 skoka, Teodosić odličan, četiri trojke iz pet pokušaja, 15 poena, imao je 4 asistencije, Ostin Rivers je ubacio 22 poena. Bobi nije igrao, gostima posao olakšan povredom "Grčke zveri", Adetokumbo je igrao samo 16 minuta. Tim iz El-Eja se vratio u trku, sada kasne dve pobede za osmoplasiranom Jutom.

LaMarkus Oldridž nosi Sparse na leđima, 27 poena, ponovo je odbrana odigrala odlično, spustili su Vašington na 90 koševa i stigli do nove pobede, pete u nizu. Pre toga su izgubili 11 od 14 mečeva i doveli čak u pitanje izostanak iz doigravanja što im se nije dogodilo više od dve decenije.

Sada su šesti, čak imaju samo pola pobede manje od četvrtoplasirane Oklahome, prava ludnica na Zapadu, ali ipak Greg Popović sada lakše diše.

Keli Olinjuk igra odlično u poslednje vreme, bivši centar Bostona je bio ključ za Majami protiv slabog Njujorka, ubacio je 22 poena, imao 10 asistencija oi 5 skokova. Dragić je dodao 14 poena, Hit je prokockao prednostu drugom delu, tačnije počela je da se topi, ali je onda Tajler Džonson pogodio dve trojke u nizu i na kraju nije bilo problema. Klupa Majamija dala je 62 poena, rezervisti Niksa tek 28.

Filadelfija je lako izašla na kraj sa Memfisom, najgori tim u ligi nije predstavljao problem, šest igrača Siksersa su postigla 13 i više poena, sve je bilo gotovo nakon tri četvrtine, gostima je pretila katastrofa, ali su na kraju izgubili sa podnošljivih -14. Siksersi žele četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvom plej ofu od 2012. Pejsersi su izgubili noćas pa ih je Filadelfija preskočila, sada su na četvrtoj poziciji.

Šarlot je u meču bez značaja dobio Bruklin, a utakmica će ostati upamćena po 32 poena i 30 skokova Dvajta Hauarda. "Supermen" je postao osmi igrač u istoriji koji je imao 30 poena i 30 skokova, prvi posle osam godina i Kevina Lova u Minesoti 2010. To je polazilo za rukom Džabaru, Viltu Čembrlenu, rekli smo već Lovu, ali i Mozesu Melounu i Robertu "Šefu" Perišu.

LeBron splits the defense and hammers it down pic.twitter.com/cj6K4t5NMi

— Real Sports Talk (@RealSportsTaIk) 22. март 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Jokić "pokorio" Čikago za "Srpsko veče"

Izvor: B92, 22.Mar.2018

Srbija je bila u centru pažnje protekle noći u Čikagu, pa se Nikola Jokić osećao kao kod kuće i tako i odigrao protiv Bulsa...Jokić je sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija predvodio Denver Nagetse do pobede 135:102, važne u borbi za plej-of...Srpski centar je bio perfektan u prvom poluvremenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.