Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Minesotom, Klipersi nadigrali Finiks (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 08:54

Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Minesotom, Klipersi nadigrali Finiks (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su noćas na svom terenu ekipu Minesote rezultatom 109:80 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver je vodio od samog početka meča, a duel je praktično prelomljen u trećoj četvrtini, pošto su Nagetsi stekli 29 poena prednosti (87:58). Denver je potom održavao visoku prednost i zasluženo je stigao do prvog trijumfa u seriji, koja se igra na četiri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marej sa 24 poena, a Majk Porter je postigao 18. Srpski košarkaš Nikola Jokić je na terenu proveo 28 minuta, a za to vreme imao je učinak od 13 poena, 14 skokova i šest asistencija. Kod gostiju, najbolji je bio Entoni Edvards sa 18 poena. Naredni meč igra se za tri dana u Denveru.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su u gostima ekipu Finiksa 115:110 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapada. Najefikasniji u redovima Klipersa bio je Kavaj Lenard sa 38 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Kevin Durent sa 27 poena, dok je Devin Buker dodao 26. Naredni meč biće odigran za dva dana u Finiksu.

Košarkaši Majamija savladali su u gostima Milvoki 130:117 u prvom duelu prvog kola plej-ofa Istoka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džimi Batler sa 35 poena i 11 asistencija, dok je Bem Adebajo dodao 22. Majami je na ovom meču ostao bez Tajlera Hiroa, koji je polomio šaku desne ruke.

U domaćem timu najbolji je bio Kris Midlton sa 33 poena, dok je Bobi Portis ubacio 21. Najbolji košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo povredio je leđa krajem prve četvrtine. Prema prvim izvještajima, Grk bi mogao da propusti drugi meč, koji će biti odigran za tri dana u Milvokiju.

LA Lejkersi su sinoć stigli do brejka pošto su gostima pobedili Memfis 128:112 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapada. Naredni meč biće odigran za tri dana u Memfisu.



Jokić: Nemam problem sa tim da igram u minutima kada je pobednik već rešen

Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jokić izjavio je posle utakmice sa ekipom Minesote da mu nije problem da igra u minutima meča kad je pobednik već rešen.

"Nemam problem sa tim da igram u minutima kada je pobednik već rešen. Radio sam to prve dve-tri godine u Denveru, tako da mi ne smeta, zaista. Gober i Tauns rade dobar posao. Da, u plej-of utakmici sigurno će biti malo nategnuto. Bili su dobri, zato se nadam da bih mogao da bude i sam malo bolji u sledećoj utakmici", izjavio je Jokić za NBA TV.

Osvrnuo se potom na partiju saigrača Džamala Marija na meču sa Minesotom.

"On je često naš prvi igrač. To je dobra stvar u ovom timu, jer ne postoji ego, nemamo problem kada neko preuzme odgovornost. Nekada je to Džamal, nekada Eron Gordon, Majk Porter Džunior, Brus Braun, itd. Nemamo problem sa tim i to je ono što nas čini dobrom ekipom. Ove godine uživam da gledam košarku, obično ne volim da gledam utakmice. Ove godine mi se baš dopada. Liga je puna talenta. Kao gledalac, navijač ili igrač možeš zaista da pogledaš dobre utakmice i da uživaš u igri i NBA ligi", zaključio je dvostruki osvajača MVP nagrada u NBA ligi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.