
Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Feb.2025, 13:16
Jedan uobičajen i rasprostranjen obrok može smanjiti rizik od raka debelog creva
Redovno konzumiranje jogurta moglo bi smanjiti rizik od raka debelog creva, pokazalo je novo istraživanje. Naučnici su otkrili da ključnu ulogu u ovom procesu ima bakterija Bifidobacterium, ali je važno unositi dovoljnu količinu jogurta kako bi se postigao zaštitni efekat. Rak debelog creva nastaje kada ćelije u ovom organu nekontrolisano rastu, stvarajući tumore koji, ako se […]
Vest Jedan uobičajen i rasprostranjen obrok može smanjiti rizik od raka debelog creva objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.
Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...
Ako redovno pijemo jogurt smanjujemo rizik od pojave nekih vrsta kolorektalnog karcinoma
Izvor: eKlinika.rs, 16.Feb.2025, 12:32
Smatra se da jogurt, koji sadrži žive sojeve bakterija, štiti od mnogih vrsta bolesti, a istraživanja pokazuju da bi mogao da smanji i rizik od kolorektalnog raka. Nova studija, koju su vodili istraživači iz Mass General Brigham – integrisanog zdravstvenog sistema koji ujedinjuje najveće stručnjake...