Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Feb.2025, 13:16

Jedan uobičajen i rasprostranjen obrok može smanjiti rizik od raka debelog creva

Redovno konzumiranje jogurta moglo bi smanjiti rizik od raka debelog creva, pokazalo je novo istraživanje. Naučnici su otkrili da ključnu ulogu u ovom procesu ima bakterija Bifidobacterium, ali je važno unositi dovoljnu količinu jogurta kako bi se postigao zaštitni efekat. Rak debelog creva nastaje kada ćelije u ovom organu nekontrolisano rastu, stvarajući tumore koji, ako se […]
Vest Jedan uobičajen i rasprostranjen obrok može smanjiti rizik od raka debelog creva objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Povezane vesti

Ako redovno pijemo jogurt smanjujemo rizik od pojave nekih vrsta kolorektalnog karcinoma

Izvor: eKlinika.rs, 16.Feb.2025, 12:32

Smatra se da jogurt, koji sadrži žive sojeve bakterija, štiti od mnogih vrsta bolesti, a istraživanja pokazuju da bi mogao da smanji i rizik od kolorektalnog raka. Nova studija, koju su vodili istraživači iz Mass General Brigham – integrisanog zdravstvenog sistema koji ujedinjuje najveće stručnjake...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.