Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2024, 14:26

Javni čas Istorijskog arhiva Grada Novog Sada na Keju žrtava racije (AUDIO)

Više od 20.000 Novosađana, uglavnom Srba i Jevreja, proterano je od aprila do avgusta 1941. godine iz grada. Mađarske okupacione vlasti proterale su osobe koje su označile kao potencijalnu opasnost i pretnju po javni red i bezbednost. U znak sećanja na te događaje, Istorijski arhiv Novog Sada organizovao je javni čas, prevashodno namenjen gimnazijalcima, na Keju žrtava racije pored spomenika Porodica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Održan prvi javni čas u znak sećanja na proterivanje Novosađana, tog aprila 1941. godine (FOTO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Apr.2024

NOVI SAD – Novosadski srednjoškolci prisustvovali su prvom javnom času ne Keju žrtava racije, kod spomenika “Porodica”, u znak sećanja na proterivanje civilnog stanovništva Novog Sada u aprilu 1941. godine. Kako je istakao direktor Istorijskog arhiva Novog Sada Petar Đurđev, koji je i predavao...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.