Jakovljev (LSV): Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakovljev (LSV): Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jakovljev izjavio je večeras da je sedam odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu Srbije treba da pripada Vojvodini, "sramno malo" i dodao da je uprkos tome i ta odredba neprestano kršena od donošenja Ustava 2006. godine.

Jakovljev je u saopštenju naveo da je Vojvodina zbog kršenja te ustavne odredbe u proteklih deset godina zakinuta za dve milijarde evra.

On je rekao da Vojvodina mora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da dobije ustavom zagarantovanu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode.

"Onda ćemo da pričamo na drugi način. Onda vam neće trebati 15.000 evra za radno mesto, onda ćemo imati gužvu ko će u takvom ambijentu doći u Vojvodinu", ocenio je Jakovljev.

On je dodao da će posle izbora među prioritetima LSV-a biti izjednačavanje subvencija domaćim poljoprivrednicima sa onima koje primaju poljoprivrednici u regionu, kao i sprečavanje prodaje zemlje strancima.

"Reosnovaćemo pokrajinski penzioni fond, pokrenuti izgradnju kliničko-bolničkog centra Novi Sad i vratiti sva ovlašćenja Vojvodini kada je u pitanju nauka: od osnivanja instituta mladih talenata, do većeg broja studenata na budžetu na postdiplomskim studijama", rekao je Jakovljev.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.