Izložba radova najstarijih Subotičana Izolacija – inspiracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 13:43

Izložba radova najstarijih Subotičana "Izolacija – inspiracija"

Ni epidemija, ni pandemija, ni bombardovanje 19999. godine, niti poplave 2014.godine, nikada ništa nije moglo i neće moći da uništi kreativni duh ljudi u Srbiji – istakao je danas, na obeležavanju Međunarodnog dana starih, direktor Gerontološkog centra Subotica, Nenad Ivanišević. Tom prilikom je otvorena izložba pod nazivom "Izolacija – inspiracija", koju čine radovi najstarijih Subotičana, nastalih u toku epidemije.

Ana Mukić, članica Gerontološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kluba Bajnat u Subotici, jedna je od brojnih Subotičanki i Subotičana, čiji radovi su izloženi u okviru izložbe "Izolacija – inspiracija". Kako kaže, ona sama, ali i svi drugi autori su želeli da na ovaj način razbiju monotoniju u toku trajanja izolacije.

"Meni je jako drago da je ovo uspelo da se organizuje, da se izloži i da se vidi kolko smo bili kreativni u ovo vreme kada je bilo teško stvarno nam svima", dodaje Ana Mukić.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, Nenad Ivanišević je povodom Međunarodnog dana starih još jednom podsetio na važnost brige o starijim ljudima.

"Korisnici Greontološkog centra i to sa ponosom ističem i podsećam na današnji dan, su živi ljudi, su kompletne ličnosti, su osobe koje imaju porodice, su osobe o kojima mi brinemo i to su osobe koje vole sve ljude oko nas", ističe Ivanišević.

Subotica je jedan od onih gradova u Srbiji u kojima je život penzionera organizovan na veoma visokom nivou.

"Grad Subotica će svake godine kroz budžet podržavati aktivnosti, posebno u Gerontološkom centru, kroz otvorenu zaštitu, pomoć u kući, negu u kući, ali i rad gerontoloških klubova, i naravno podržavamo svake godine besplatan prevoz za naše najstarije sugrađane", navodi Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite

Izložbu "Izolacija – inspiracija", otvorila je Suzana Paunovic, direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koja je tom prilikom podsetila na istraživanje Ujedinjenih nacija koje govori o tome da će 2050.godine u svetu biti duplo više starijih od 60 godina nego danas.

"To nekako svima nama govori, koliko je briga o starijima, pravovremeni odgovor na sve njihove potrebe važan, i koliko je važno da već sada idemo u susret onom što nas, kao što sam rekla, te 2050.godine očekuje" – kaže direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

U Srbiji je proteklih godina urađeno mnogo da se problemi sa kojima se suočavaju stariji građani svedu na najmanju moguću meru, ali i na taom polju ima još mnogo prostora za napredak, zaključila je Suzana Paunović.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Život penzionera u Subotici organizovan na visokom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020

Ana Mukič, članica Gerontološkog kluba Bajnat u Subotici, jedna je od brojnih Subotičanki i Subotičana, čiji radovi su izloženi u okviru izložbe „Izolacija – inspiracija”. Kako kaže, ona sama, ali i svi drugi autori su želeli da na ovaj način razbiju monotoniju u toku trajanja izolacije..."Meni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.