Izložba o značaju žena u ranom apotekarstvu i lečenju biljem kroz istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba o značaju žena u ranom apotekarstvu i lečenju biljem kroz istoriju

Izložba "Srpska žena kao nosilac ranog apotekarstva i lečenja lekovitim biljem kroz vekove srpske istorije i kulture" održaće se u utorak, 25. 9. i sredu 26.9. od 17 do 20 časova na prvom spratu Farmaceutskog fakulteta, Novi Sad (Trg mladenaca 5).

Posetioci će imati priliku da saznaju koliko je bila važna uloga žene u ranom apotekarstvu u Srbiji, koje lekovite biljke su se koristile kroz istoriju, a videće i kako su se pravili lekoviti i kozmetički preparati po starim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << recepturama.

Izložba se realizuje u okviru projekta "Evropska godina kulturnog nasleđa – umetnost deljenja", a program je odobren na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba ''Percepcije: Žena po meri društva?''

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018

British Council u saradnji sa regionalnim institucijama predstavlja drugu u nizu velikih izložbi u okviru umetničkog projekta ''Percepcije'', pod nazivom ''Žena po meri društva?''. Ova izložba trajaće više od tri meseca i najavljuje se kao kulturni događaj sezone u Novom Sadu, a svečano će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.