Izložba fotografija Zorana Veselinovića u Fabrici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 10:35

Izložba fotografija Zorana Veselinovića u Fabrici

Izložba fotografija Zorana Veselinovića biće otvorena sutra u 18 časova u SKCNS Fabrici. Istom prilikom biće predstavljena i fotomonografija “Škljocaj” koju je objavio Studentski kulturni centar Novi Sad, a koja sadrži fotografije ovog autora na kojima su akteri jugoslovenske rok scene iz perioda 1978-1992. godine. Postavka će moći da se pogleda do 2. decembra, svakog dana od 10 do 19 časova.

Iz predgovora fotomonografije:

“Prošlo je gotovo pola veka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kad je Zoran Veselinović počeo da škljoca. Ime je stekao najpre u Jugoslaviji, a potom u Engleskoj. To je učinio tako što je fotografisao muziku. Ona je heroina svih prizora koje je Zoran pretvorio u uspomene i istoriju. Muzika je kraljica, a on je portretista na njenom dvoru, veran i nadaren.

Na Zoranovim slikama zauvek su živi neki zvuci i lica kojih više nema: Milan Mladenović, Margita Stefanović, Milan Delčić, Miša Aleksić, Dragoljub Đuričić, Peđa i Mladen Vranešević, Neša Leptir, Davorin Popović, Lala Kovačev, Miša Blam i drugi.

Zoran nam prikazuje ljude – Novosađane i druge – koji su stigli do trajne slave, potom ljude kratke popularnosti i napokon one koji nisu uspeli da pobede anonimnost. On ih sve prikazuje s podjednakom, nesvakidašnjom ubedljivošću. Takođe, zanatska elegancija redovno krasi njegove slike, bez obzira da li te slike prikazuju velevažne muzičare koji su nas vaspitavali i koji su trajno promenili umetnost i društvo ili prikazuju prolaznike, turiste u muzici, neke koje jedva pamtimo. Otud je knjiga Škljocaj, škljocaj, škljocaj u isti mah svedočanstvo o Zoranovoj odanosti muzici i njegovom profesionalnom umeću.”

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izložba fotografija Zorana Veselinović od utorka u Fabrici

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2022

Izložba fotografija Zorana Veselinovića i promocija fotomonografije "Škljocaj" održaće se u utorak, 29. novembra, u SKCNS Fabrika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.