Izložba Jovane Branković inspirisana knjigama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Jovane Branković inspirisana knjigama

U Foajevu Kulturnog centra Pančeva danas u 19 sati biće otvorena izložba "Read Me" Jovane Branković, a predstavlja sudar vremena sa prolaznošću, slikarstva sa književnošću, kako pravih tako i izmenjenih slika realnosti.

Autorka objašnjava da knjige kao i svako biće ili predmet, imaju svoj životni vek. One ne samo što se suočavaju sa starošću, trošnošću i propadanjem, već su ugrožene najviše od strane elektronskog pisma koje kao nekakva bolest nagriza najstarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duhovne prijatelje-knjige.

Ona je zato pokušala da im ''kupi'' malo vremena i da ih sačuva od nestajanja. Sve one knjige koje drugi više nisu želeli, čije su stranice i reči izgubljene u vremenu, odlučila je da zadrži, da im ponovo udahne život i vrati ih, možda ne na police, ali svakako na zidove domova.

Branković je pokušala da sadržaje i suštinu njihovih priča oslika i da inspiriše posmatrače da proniknu u misteriju i lepotu koja je skrivena iza njenih korica.

Jovana Branković rođena je 1989. godine u Beogradu. Osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završila je 2011. godine, a 2013. godine i master studije na istom fakultetu u klasi profesora Anđelke Bojović.

Od 2014. član je ULUS-a, a izlagala je na jednoj samostalnoj i na mnogobrojnim grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu.

Izložba će trajati do 17. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.