Ivi Milenkovski je potrebna naša pomoć, za lečenje joj nedostaje 73 hiljade evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 19:44

Ivi Milenkovski je potrebna naša pomoć, za lečenje joj nedostaje 73 hiljade evra

Borba petogorišnje Ive Milenkovski počela je prevremenim rođenjem, a nedostatak kiseonika tokom njenih najtežih dana, za posledicu je imao cerebralnu paralizu. Zahvaljujući jakoj volji, upornosti i vežbama koje svakodnevno radi kod kuće i na terapijama, Iva danas može da napravi nekoliko samostalnih koraka i šansu da sigurniji korak dobije u americi. Međutim, za tu operaciju i kasniji oporavak u Srbiji, njenoj porodici nedostaje oko 73 hiljade evra.

Do danas, Iva je pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređaje za reanimaciju, meningitis, oštećenje jetre, sepsu i brojne komplikacije koje su je pratile od rođenja, a uprkos pojačanom tonusu ekstremiteta, odnosno cerebralnoj paralizi i ne baš optimističnim prognozama lekara, ona je uspela da stane na noge.

Šansa da poboljša to stanje u Americi košta 65.000 evra, a porodici je nakon toga neophodno još oko 8 hiljada evra za nastavak lečenja u Srbiji.

"Neprijatelj ove dece je rast, što više rastu njima se tonus pojačava, tako da ste u jednom začaranom krugu, korak napred, pa nazad. Lekari iz Amerike garantuju da će se njeno stanje makar 50% popraviti, odnosno da će ona moći samostalno da hoda, da će moći da potrči, da hoda po svim podlogama u smislu trave, betona, da joj te neke stvari ne predstavljaju problem, tako da bi to za nas bio veliki napredak, i nadamo se da ćemo uspeti u tome",rekla je Ninoslava Milenovski, Ivina mama.

Zbog pandemije korona virusa, Ivi je operacija u Americi zakazana za avgust sledeće godine, s tim da novac mora uplatiti u junu 2021-e. Zahvaljujući ljudima dobre volje, u poslednjih nekoliko dana, za nju je prikupljeno oko 3 hiljade evra, a u međuvremenu, Iva svakodnevno vežba kod kuće i na terapijama.

Informacije o Ivinoj dijagnozi i operaciji, moguće je pronaći na sajtu fondacije BudiHuman, a novac je moguće uplatiti slanjem SMS poruke sadržaja 824 broj 3030, ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.